logo

Slaapcomfort

Lekker slapen!

Dit is letterlijk een gevoelig onderwerp dat valt of staat met goed slapen óp en behaaglijk slapen ónder. Daarnaast mag slapen ook nog mooi zijn. Slapen is zeer persoonlijk. Het beste bed bestaat niet, de vraag is hoe voor het beste slaapsysteem te kiezen.
In een intakegesprek neemt onze slaapadviseur met u door hoe u in de toekomst wilt slapen; misschien een extra lang bed, een verstelbaar bed of bijvoorbeeld een betere ondersteuning? Alles is mogelijk!
Waar slaapt u nu op en wat zijn eventueel de problemen? Rekening houdend met o.a. uw postuur, gewicht en lengte komt EEF Wonen en Slapen tot een op u afgestemd advies waarbij tevens gelet wordt op het klimaat (temperatuur en vochtregulatie). En zekerheid bieden wij u door de mogelijkheid tot proefslapen.

Slapen óp

De basis voor goed slapen is het kiezen voor de juiste combinatie van een bedbodem en een matras. Wij spreken liever niet over hard of zacht slapen maar over passen in een bed; men moet immers niet op een plank de nacht doorbrengen of in een hangmat, maar u wilt gelijkmatig ondersteund worden zodat u ´s morgens uitgerust en geheel ontspannen aan de nieuwe dag kunt beginnen. Ieder mens heeft een body met unieke eigenschappen en dus is het logisch dat ieder zijn cq haar persoonlijke slaapsysteem samen stelt en dus geeft een tweepersoons bed zelden aan beide personen het perfecte slaapcomfort.

In de showroom van EEF Wonen en Slapen zijn talloze combinaties van slaapsystemen van vooraanstaande fabrikanten zoals Auping, Tempur en Beka opgesteld.

Slapen ónder

Zoals aangegeven is goed slapen niet alleen slapen óp maar ook slapen ónder. Een goed dekbed met de juiste klimaatbeheersing is onontbeerlijk. Ook hier is de keuze persoonsgebonden. Dons is aangenaam zacht en licht van gewicht en hoe hoger het percentage dons des te luxueuzer is het dekbed. Dons is echter iets meer vochtgevoelig en vergt aandacht bij het onderhoud. In onze collectie vind u o.a. de degelijke donzen dekbedden van Silvana en het zeer luxueuze van Auping.

Een synthetisch dekbed is snel (te) warm en voert in de meeste uitvoeringen vocht slechter af. Bij keuze voor een synthetisch dekbed (zeker bij stofgevoeligheid) is een dubbel oftewel 4-jaargetijden dekbed een aanrader. Voor de jeugd is een synthetisch dekbed zeer geschikt.


Wol en kameel nemen het meeste vocht op. Wol is wel iets zwaarder, maar sommigen willen ook iets meer gewicht op zich voelen. Onderhoudsvriendelijk en aan te bevelen aan diegenen die nog steeds geen afscheid willen nemen van hun dekens. Cassenz is voor ons het merk.