logo

Insectenwering

Hordeuren

In onze winkel verkopen wij verschillende soorten hordeuren, namelijk: plisséfit hordeuren, rolhordeuren en solide vaste hordeuren. Voor iedere deur is er wel een passende oplossing!

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Kom gerust naar onze winkel voor een uitgebreid advies!

Merken: Unilux.

Plisséfit hordeuren

Onze plissé hordeuren zijn fraai en strak vormgegeven en passend voor elke deuropening. De hordeuren sluiten onopvallend aan op het kozijn. Deze hordeur is windvast, klapt niet dicht, zorgt voor maximale ventilatie en biedt optimale bescherming. De lage ondergeleider van 3 mm zorgt voor een onbelemmerde doorgang. De plissé kan in het kozijn, op het kozijn of op de muur bevestigd worden. Dat is afhankelijk van uw woonsituatie. U kunt kiezen uit een enkelvoudige plissé hordeur of uit een dubbele plissé hordeur. Deze hordeuren zijn geschikt voor binnendraaiende deuren, buitendraaiende deuren, schuifpuien en openstaande tuindeuren. Ze zijn tevens geschikt voor grote openingen tot wel wel 10 meter breed!

 

De plissé hordeuren zijn in diverse afmetingen beschikbaar. Standaard worden de horren geleverd per 20 mm (even getallen) oplopend in de hoogte. De breedte dient op maat gemaakt te worden. De maximale breedte maten zijn 1100, 1450 en 1800 mm. De plissé hordeuren zijn standaard leverbaar in vijf kleuren, namelijk: wit, crème wit, antraciet, bruin en zilvergrijs.

 

De plissé hordeuren zijn bijzonder populair door de scherpe prijs-kwaliteitverhouding en de mooie afwerking.

Rolhordeuren

De flexibele rolhordeuren hebben een lange levensduur. Bij ons staan gemak, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid voorop. De treklijst kan uit het midden bediend worden, zonder dat deze schuin trekt, waardoor deze hordeur praktisch is voor bijvoorbeeld huishoudens met kinderen.

Mocht iemand per ongeluk tegen het gaas aanlopen, dan is openen en sluiten vaak voldoende om het gaas weer in de geleider te krijgen. Wanneer de rolhordeur niet wordt gebruikt, zit het gaas netjes in de compacte cassette. En dankzij een cassettemaat van slechts 38 mm valt de hordeur nauwelijks op. Rolhorren voor deuren zijn een goedkoper alternatief voor een Plisséhordeur.

 

Een rolhordeur is geschikt voor montage op het kozijn, in het kozijn en voor zowel houten, aluminium of kunststof kozijnen. De Rolhordeur Basic wordt altijd geleverd met een magneetsluiting en twee speciale gaasstickers.

 Bij deuropeningen breder dan 1300 mm adviseren we de Dubbele Rolhordeur Basic (max. 2600 mm) of de Dubbele hordeur Plisséfit (max. 2600 mm en koppelbaar tot 5200 mm).

De vertrouwde hordeur die staat als een huis: solide, betrouwbaar en duurzaam. Door het brede profiel en de inwendige verbindingen is deze deur zeer stevig. De deur is haaks en klemt daardoor niet. Ook sleept deze vaste hordeur niet over de grond.


De vaste hordeur is verkrijgbaar in verschillende modellen, ook met aluminium schopplaat. Het 47 mm brede profiel straalt extra degelijkheid uit. Een andere optie: een duwplaat in het midden, links of rechts. Verder is deze hordeur ook als pendeldeur ofwel ‘saloondeur’ te gebruiken. Dit is ideaal om gemakkelijk ‘in en uit’ te lopen.


De ideale oplossing voor grote deuropeningen en schuifpuien, met vaste hordeuren als basis, zijn schuifhorren. Dankzij strakke rails boven en onder en glijblokken in plaats van storingsgevoelige wieltjes, is een lange levensduur gegarandeerd. Borstels met aangepaste hoogten zorgen voor een insectendichte aansluiting.


Ook is het mogelijk meerdere hordeuren op de rails te schuiven, zodat een dubbele schuifdeur ontstaat waarbij de deuren tegen elkaar aan schuiven. Bij een duo-schuiver schuiven de delen achter elkaar. Dit kan door gebruik te maken van een dubbele geleider. 

Raamhorren

De raamhorren zijn in verschillende types verkrijgbaar, namelijk: de plisséhor, de rolhor en de vaste hor. Voor ieder raam is een passende hor te vinden! Wij staan graag voor u klaar om hierin mee te denken en u een passend advies te geven. 

Merken: Unilux.

Plisséhorren voor ramen

Strak vormgegeven en soepel lopend raamhor, met het bekende gevouwen gaas. Samen met de plisséhordeur zorgt de raamplissé voor eenheid in huis en een uniforme uitstraling naar buiten. De plisséhor is leverbaar als inklem unit of voorzethor.


Het gevouwen gaas sluit de opening keurig af en blijft netjes op zijn plaats
De hor kan met weinig kracht en geruisloos bediend worden. Omdat het gaas zwart is en daardoor niet reflecteert, wordt het uitzicht slechts minimaal gehinderd. In verstek gezaagde aluminium profielen zorgen voor een luxe uitstraling. De plisséhor kan van links naar rechts en van rechts naar links bediend worden. Bediening van boven naar beneden is niet aan te raden i.v.m. vervuiling en uitzakken van het gaas.

De voorzet unit is geschikt voor montage op het kozijn en het inklem unit is geschikt voor montage in het kozijn. Het frame is eenvoudig van de montageclips te verwijderen. De hor is dus uitneembaar bij de schoonmaak.

Rolhorren voor ramen

Een raamrolhor is een bijna onzichtbare, maar daarentegen een zeer effectieve oplossing om insecten buiten te houden. De cassette is slechts 38 mm waardoor het frame vaak buiten het zicht te plaatsen is, zoals achter de raamdecoratie. De rolhorren zijn geschikt voor draairamen (naar binnen of naar buiten draaiend), draaikiepramen, dakramen en schuiframen. Het assortiment rolhorren voor ramen bestaat uit een Basic hor en de Super+. De Super+ is ideaal voor ramen waar veel windbelasting is en voor grotere of schuingeplaatste (dak)ramen.

 


De raamrolhorren kunnen zowel in het kozijn als op het kozijn geplaatst worden, horizontaal en verticaal. Bij hoge ramen is de verticale plaatsing eenvoudiger te bedienen. De raamhor kan ook buiten geplaatst worden. De montage is snel en eenvoudig.

Vaste horren voor ramen

Voorzethorren voor draai-, of schuiframen
Dé uitkomst voor naar buiten en naar binnen draaiende ramen of schuivende ramen. Netjes in verstek gezaagde, fraai vormgegeven profielen zorgen voor een stevige hor.
Afhankelijk van de toepassing bepaalt u de bevestiging. Dankzij een vernuftig klemsysteem kan de hor, zowel binnen als buiten geplaatst, eenvoudig worden uitgenomen. De voorzethor kan alleen op het kozijn worden gemonteerd. Voor draaikiep ramen adviseren we de inklemhor. Bij grotere raamopeningen kunt u voor extra stevigheid kiezen voor het hordeurprofiel.

 

Inklemhorren voor draaikiepramen
Gebruiksvriendelijk en bij uitstek geschikt voor draaikiep ramen met kozijnen in hout, kunststof en aluminium. Het raam kan met de hor moeiteloos open en dicht.
De hor is eenvoudig in de raamopening te klemmen. Schroeven of boren is niet nodig. Dankzij het slimme trekflapje is de hor in een handomdraai uit te nemen.